………så mycket trevligt strunt i mitt huvud……………

Dukan eller inte

Tja efter några veckors prövande av Dukandieten så kan jag bara konstatera att viktminskning som alltid i grunden handlar om att göra av med mer kalorier än vad man stoppar i sig. Stor fördel med Dukan är ändå att man inte behöver vara hungrig samt att man lotsas in på en bra kosthållning. Det får ta tid att lära om. Rikligt med mager protein, lite fett men bra fettsammansättning, lagom med kolhydrater över tiden – bra balans överlag. För övrigt har jag följt bloggar rörande LCHP och LCHF och kan bara konstatera att människor väldigt snabbt förvanskar en diet och hittar på egna genvägar. Vilseledande information finns det gott om och fanatism åt båda hållen. Allt kan inte passa alla och rent förnuftsmässigt finns det en anledning till att så många länder kommit fram till så  likartade näringsrekommendationer. Nog om detta!

Tags: , ,

Comments are closed.